Pratite nas na Fejsbuku - i dalje smo aktivni!

Jan 31, 2012

Beyoncé na Billboard i Forbes Power listama


Američki Billboard osnovao je svoj Power Top 100 - listu najmoćnijih ljudi u muzičkoj industriji, a Forbes odbrojava 20 najmoćnijih mladih žena u prošloj godini.

Kada je Billboardova lista ''moćne stotke'' u pitanju, Beyoncé zajedno sa svojim suprugom, Shawnom Carterom, deli poziciju broj 13.  Od stotinak rankiranih osoba na ovoj listi, svetski poznatih umetnika ima samo šestoro - pored Jayoncé, koji zauzimaju najviše mesto među njima, to su i U2 (27), Jon Bon Jovi (50), Taylor Swift (78) i Lady Gaga (84).

U svom obrazloženju, Billboard piše da se ova lista ne formira isključivo na prodaji albuma i koncertnih karata, već da svi pomenuti umetnici imaju i jaku kontrolu nad svojom karijerom i aktivno učestvuju u donošenju velikih poslovnih odluka. Što se tiče Beyoncé, pored toga što je prodala više od 29 miliona albuma u Sjedinjenim Državama, ona je takođe potpisala multimilionske ugovore sa kompanijama poput L'Oreal, Coty i Target, a njena modna kuća House of Deréon posluje širom sveta.

S druge strane, Forbes je na svojoj listi najmlađih moćnih žena u 2011. pozicionirao Queen B na mesto broj 2, iza Lady Gage, a ispred slavnih dama kao što su Gisele Budchen, Angelina Jolie i Michelle Obama.

Izvori: Billboard, Forbes

No comments:

Post a Comment