Pratite nas na Fejsbuku - i dalje smo aktivni!

Dec 6, 2011

NPR uvrstio ''4'' u Top 50 listu najboljih albuma 2011. godine


Beyoncéin ovogodišnji album uspeo je da dobije svoje mesto na listi 50 najboljih albuma objavljenih ove godine, zajedno sa albumima poput 21 Adele, Born This Way Lady Gage i Watch the Throne hip-hop spoja Jay-Kanye.

Lista je sastavljena od strane zaposlenih u američkoj radijskoj mreži NPR i na javnim radio stanicama, a ono što objedinjuje sva 50 izdanja na njoj, kako se na zvaničnom sajtu kaže, to je njihov uspeh da autorima ove liste otvore uši za nešto novo, to su albumi u kojima su oni uživali od prve do poslednje pesme i koji su ih naterali da nekome pruže svoje slušalice i kažu: ''Moraš ovo da čuješ!''.

Jedan od autora ove Top 50 liste, Eleanor Kagan, o albumu 4 kaže:
...Nijedan ovogodišnji pop album nije bio zabavniji i samosvesniji od Beyoncéinog. Tačno je da ''4'' ima svoje trenutke izveštačenosti i preterane emotivnosti, ali teško je ''prevrnuti očima'' albumu koji u svom sastavu ima pesmu godine. ''Countdown'' caruje pesmama uz koje bi najradije pevali, i svojom neobičnom strukturom podstiče raspravu među onima koji teže teorijski-uobičajenoj strukturi pesme. Album sastavljen od neverovatnih singlova, ''4'' prevazilazi ograničenja aktuelnih Top 40 lista i dostiže svoj kulturni značaj, prateći Beyoncéino slavlje svoje čvrste ljubavne veze, ali i njenu doslednost umetnika koji se ne da ni na koji način ograničiti. Ova godina pripada njoj.
Kompletnu NPR listu 50 najboljih albuma objavljenih 2011. godine pronađite ovde, a svoje mišljenje o 10 najboljih ovogodišnjih albuma možete izraziti u glasanju ovde.

Izvor: NPR

No comments:

Post a Comment

Arhiva