Pratite nas na Fejsbuku - i dalje smo aktivni!

Dec 19, 2011

2+0+1+1 = ''4'': Festival Glastonbury


Nastavljamo odbrojavanje najneverovatnijih događaja u 2011. godini za našu Queen B!

2+0+1+1 = ''4''
Najveći trenuci za Beyoncé u 2011.:

Prethodno:
Dodela Billboard Music Awards 2011
Beyoncé u poslednjoj epizodi emisije Oprah Winfrey Show
Kampanja Let's Move

Jedan od Beyoncéinih ovogodišnjih najvećih trenutaka svakako je njen nastup na Glastonbury festivalu, o kome, opisujući ga kao ostvarenje sna, kaže:
Osećala sam se kao rock zvezda, svi su u publici izgledali kao rock zvezde. Zaista sam počastvovana. Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri.
Bila je to istorijska noć: Beyoncé je tada prvi put nastupila na tako velikom festivalu, i to na Glastonburyju koji je tom prilikom tek nakon gotovo 20 godina bio predvođen od strane ženskog izvođača. Dodela BET nagrada je tada prvi put preko satelita prenosila internacionalni nastup. Bio je to, takođe, i prvi put da ženski izvođač predvodi Pyramid stejdž na ovom festivalu, a Bey se tada pridružila oskudnoj listi ženskih umetnika koji su predvodili ovaj festival - pre nje to su ostvarile Suzanne Vega 1989., Sinéad O'Connor 1990. i Shakespears Sister 1992. godine.

Zatvarajući poslednje veče ovog festivala i kasnije primajući sjajne kritike, Beyoncé je imala neverovatno uzbudljiv nastup pred publikom koja je brojala čak preko 175 000 posetilaca koji su se 26. juna okupili da slave pravu muziku. Bilo je veoma važno da njen nastp na Glastonburyju, baš kao i album 4, bude u celini posvećen sjajnoj muzici i istinskom talentu, bez ikakvih ''trikova''. King B je odala počast samom rock kraljevstvu - Princu i Kings of Leon - svojim obradama pesama Beautiful Ones i Sex on Fire, dok je u planu bila i obrada klasika Bohemian Rhapsody koja je, usled striktnog vremenskog ograničenja, morala da napusti program koncerta.

Podsetimo se ispod nekih od sjajnih izvođenja sa Beyoncéinog vrhunskog nastupa na ovom britanskom festivalu, a koncert u celini možete pogledati ovde.



No comments:

Post a Comment

Arhiva