Pratite nas na Fejsbuku - i dalje smo aktivni!

May 3, 2012

Beyoncé osvaja svoju prvu nagradu iz polja žurnalistike

Njujorško udruženje afroameričkih novinara (NYABJ) nagradiće Beyoncé za njeno žurnalističko umeće koje je pokazala pišući članak za julsko izdanje magazina Essence prošle godine (slika ispod) pod naslovom Jedi, zabavi se, voli (Eat, Play, Love).
beyonce.com
Podsetimo se u nastavku o čemu nam je Bey pisala u svom prvom novinskom tekstu.

Na početku ovog članka, Beyoncé nas vodi kroz svoj život i karijeru, govoreći o svojoj porodici i uzoru koji je videla u svojoj majci, kao i o sticanju radne etike. ''Najlepša žena na svetu'' navodi:
...Majka me je učila da naporno radim, postavljam sebi životne ciljeve i planiram svoju budućnost. Od ranih dana sa Destiny's Child, shvatila sam da moram biti skoncentrisana i posvećena ukoliko želim pravi uspeh. Učili su nas da moramo imati plan i takvu disciplinu da ga ostvarimo u potpunosti. Snažno verujem u to da ukoliko zaista vredno radiš na nečemu, to će se i ostvariti. Znam da je to lakše reći, nego uraditi, ali nikada ne treba odustati. Destiny's Child je toliko puta odbijena od strane diskografskih kuća pre nego što smo sklopili prvi ugovor. To je bilo kada sam imala 13 godina, ali su nas kasnije ponovo odbili. Bile smo slomljene kada smo na takmičenju ''Star Search'' izgubile, ali nismo odustajale...
Bey u članku dalje piše o svom devetomesečnom odmoru tokom 2010. i o ponovnom prikupljanju energije radeći jednostavne i svakodnevne stvari sa svojom porodicom - ono što ustvari ne uspeva tako često da obavlja:
...Nakon završetka [''I Am...''] turneje u državi Trinidad i Tobago krajem februara [2010.], konačno sam se fokusirala na planiranje odmora. I ranije sam govorila o tome, ali bih ubrzo ipak završila u studiju. Međutim, ovaj put sam bila odlučna. Pružila sam sebi slobodnih godinu dana da radim ono što nikad ne uspevam. Jednostavne stvari - igrala bih se sa svojim sestrićem i pokupila ga iz škole, išla u muzeje, na koncerte, gledala predstave na Broadway-u, učila da kuvam, provodila vreme sa suprugom... Definitivno mi je bilo potrebno da se opustim, ali sam želela i da budem inspirisana svakodnevnim i zaista jednostavnim stvarima. Htela sam da to budu mali trenuci koji bi mi izmamili osmeh, učinili da se osećam prijatno...
Tokom svog prvog pravog odmora nakon 2003., kako nam piše Bey, nadahnuće je pronašla i putujući svetom, bez ikakvih poslovnih obaveza. Prenosi nam utiske sa tih putovanja, na kojima je posetila brojne predele sveta i prisustvovala raznim koncertima - počev od hrvatskog primorija, preko egipatskih piramida, ruskih pozorišta, australijskih restorana, do različitih muzičkih festivala u Evropi.

Ovaj veoma inspirativni žurnalistički prvenac Beyoncé, za koji će joj NYABJ uručiti nagradu na svojoj dodeli 15. maja, možete u celini pronaći ovde.

(Update:)

Putem svog zvaničnog sajta, nasmejana Beyoncé izrazila je svoju zahvalnost pomenutom udruženju novinara (sada znamo poreklo ove slike):



No comments:

Post a Comment